Αυτοκόλλητα τοίχου - Ο εύκολος και οικονομικός τρόπος διακόσμησης!


Τα αυτοκόλλητα τοίχου είναι μια πολύ όμορφη, οικονομική και γρήγορη λύση για να ανανεώσετε και να διακοσμήσετε το σπίτι σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο. Είναι η εναλλακτική επιλογή για να γλυτώσετε από τον μπελά και τα έξοδα του βαψίματος και μια οικονομικότερη λύση από την ταπετσαρία τοίχου. Αν θέλετε για παράδειγμα να καλύψετε κάποιες ατέλειες ή αστοχίες σε ορισμένα σημεία του τοίχου και να αποφύγετε να βάψετε ολόκληρο τον τοίχο ή να τον καλύψετε με ταπετσαρία, τότε το αυτοκόλλητο τοίχου αποτελεί την ιδανική πρόταση διακόσμησης. Στα πλεονεκτήματά τους συμπεριλαμβάνονται το χαμηλό κόστος, το ότι κολλάνε και ξεκολλάνε εύκολα ενώ μπορείτε να τα τοποθετήσετε  και μόνοι σας καθώς και η ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και θεμάτων, καλύπτοντας όλες σας τις ανάγκες. Ας δούμε όμως λίγο αναλυτικότερα τι ακριβώς είναι το αυτοκόλλητο τοίχου και πως μπορούμε να διακοσμήσουμε το χώρο μας με αυτό.


Τι είναι το αυτοκόλλητο τοίχου;


Το αυτοκόλλητο τοίχου είναι στην ουσία ένα λεπτό αυτοκόλλητο βινυλίου πάχους περίπου 0,008mm το οποίο έρχεται σε διάφορα χρώματα και το κύριο γνώρισμα του είναι η μεγάλη του αντοχή σε σχέση με το χάρτινο αυτοκόλλητο, ενώ επίσης προσφέρει μεγάλη ευκολία στο καθάρισμα και είναι αδιάβροχο. Κολλάει πανεύκολα σε οποιαδήποτε επιφάνεια (κυρίως λεία, αλλά και σε σαγρέ επιφάνειες), ξεκολλάει επίσης εύκολα και το χαμηλό του κόστος σε σχέση με την ταπετσαρία ή το βάψιμο προσφέρει την ευκαιρία της αλλαγής τους σε μελλοντικό χρόνο, είτε επειδή το έχετε βαρεθεί, είτε επειδή θέλετε να δώσετε μια νέα όψη στο χώρο σας με ένα άλλο αυτοκόλλητο τοίχου.
Αριστερά: Κοπτικό αυτοκόλλητο τοίχου - Δεξιά: Εκτυπωμένο αυτοκόλλητο τοίχου κομμένο περιμετρικά


Στο autokolitakia.gr όταν λέμε αυτοκόλλητο τοίχου εννοούμε δύο πράγματα:

1) Το κοπτικό αυτοκόλλητο τοίχου, το οποίο αποτελείται στην ουσία από έτοιμα χρωματιστά φύλλα βινυλίου τα οποία και κόβονται περιμετρικά στο σχέδιο. Το σχέδιο μπορεί να αποτελείται από ένα ή και παραπάνω χρώματα. Σε σχέδια με δύο ή και παραπάνω χρώματα, το κάθε χρώμα κόβεται ξεχωριστά και η σύνθεση γίνεται κατόπιν στην επιφάνεια που θέλουμε να το εφαρμόσουμε. Επίσης είναι εφικτό να κολληθεί αυτοκόλλητο πάνω από αυτοκόλλητο όμως αυτό γίνεται σε πολύ ειδικές περιπτώσεις και στα έτοιμα σχέδια του καταστήματος μας συνήθως το αποφεύγουμε.

2) Το αυτοκόλλητο βινυλίου που προέρχεται από εκτύπωση του σχεδίου ή φωτογραφίας πάνω σε λευκό αυτοκόλλητο και στην ουσία πρόκειται για εκτυπωμένο σχέδιο όπου η διαφορά του με την αυτοκόλλητη ταπετσαρία (ή φωτοταπετσαρία), για την οποία θα αναφερθούμε σε επόμενο μας άρθρο, είναι ότι έρχεται σε μικρότερες διαστάσεις για να καλύψει μόνο ένα μέρος του τοίχου και στις περισσότερες περιπτώσεις, όπου το σχέδιο το απαιτεί, είναι κομμένο περιμετρικά στο θέμα για να αφαιρεθεί το λευκό φόντο και να φαίνεται το χρώμα του τοίχου. Η κύρια δηλαδή διαφορά του με το κοπτικό αυτοκόλλητο είναι ότι πρόκειται για εκτύπωση και όχι για χρωματισμένα ήδη φύλλα βινυλίου. Τα εκτυπωμένα αυτοκόλλητα στο autokolitakia.gr δίνονται με ειδική ματ πλαστικοποίηση για να αντέχει στις φθορές και να μην γυαλίζει.


Διακόσμηση κουζίνας με αυτοκόλλητα τοίχου.

 

Με τα αυτοκόλλητα τοίχου μπορείς να διακοσμήσεις όλους τους χώρους του σπιτιού. Μπορείς να βάλεις αυτοκόλλητα στην κουζίνα και να αλλάξεις αμέσως την όψη της μέσα από την μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Επίσης μια κατάλληλη λύση για την κουζίνα είναι τα αυτοκόλλητα πλακάκια τα οποία ποικίλουν σε θέματα, από vintage μέχρι μοντέρνα, και μπορείτε να κάνετε και κολάζ μοτίβων, δίνοντας μια πιο μοντέρνα όψη.


Διακόσμηση σαλονιού με αυτοκόλλητα τοίχου.


Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους του σαλονιού σας. Μπορείτε να διασκορπίσετε μικρά σχέδια σε όλους τους τοίχους ή να διαλέξετε ένα ή περισσότερα μεγαλύτερων διαστάσεων για τον κάθε τοίχο. Μια πολύ καλή ιδέα είναι το δέντρο του καταστήματός μας το οποίο μπορείτε να περιβάλλετε με τις κορνίζες των αγαπημένων σας προσώπων, δημιουργώντας το δικό σας "οικογενειακό δέντρο" στο σαλόνι σας.
 

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας με αυτοκόλλητα τοίχου.

 

Επίσης η κρεβατοκάμαρα μπορεί να διακοσμηθεί κατά τον ίδιο τρόπο μέσα από μια μεγάλη γκάμα σχεδίων και χρωμάτων. Είτε προτιμάτε vintage είτε μοντέρνα αισθητική θα βρείτε σίγουρα ένα σχέδιο σε αυτοκόλλητο τοίχου που θα ταιριάξει στις απαιτήσεις σας.
 

Διακόσμηση δωματίου με αυτοκόλλητα τοίχου.

 

Το παιδικό δωμάτιο μπορεί να διακοσμηθεί με πανέμορφα αυτοκόλλητα τοίχου με ζωάκια, cartoon, παιχνίδια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μια ωραία ιδέα είναι τα αυτοκόλλητα τοίχου υψομετρητές για να παρακολουθείτε την ανάπτυξη του παιδιού σας και ταυτόχρονα να διακοσμήσετε και το παιδικό δωμάτιο.
 

Σε τι σχέδια έρχονται τα αυτοκόλλητα τοίχου;

 

Τα σχέδια είναι σχεδόν αναρίθμητα. Από cartoon μέχρι ζωάκια, αφηρημένα σχέδια, skylines, φιγούρες γνωστων προσώπων, και γενικά ότι μπορείτε να Υπάρχουν σχέδια που θα καλύψουν τις ανάγκες σας για κάθε χώρο όπως για σαλόνια, κρεβατοκάμαρες, παιδικό δωμάτιο και ούτω καθεξής. Μπορείτε, επίσης, να εμπνευστείτε και να σχεδιάσετε ή να παραγγείλετε το δικό σας σχέδιο. Το γραφιστικό μας τμήμα θα σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει ετοιμάζοντας για εσάς εντελώς δωρεάν το σχέδιο που σας ικανοποιεί στις διαστάσεις που θέλετε.
 

Πόσο κοστίζουν τα αυτοκόλλητα τοίχου;


Το κόστος εξαρτάται κυρίως από το μέγεθος του αυτοκόλλητου αλλά και από το αν είναι κοπτικό ή εκτύπωση. Ενδεικτικά στο κατάστημά μας το αυτοκόλλητο πλακάκι ξεκινά από 0.75€ για διάσταση 10εκ. x 10εκ., ένα αυτοκόλλητο τοίχου μικρού μεγέθους κοστίζει περίπου 7.00€ (διάσταση 30εκ. x 22εκ.) ενώ ένα αυτοκόλλητο μεγαλύτερων διαστάσεων μπορεί να φτάσει και τα 24.00€ (διάσταση 120εκ. x 90εκ.).